2009. december 18., péntek

Paradicsomos húsgombóc



Rém egyszerű ebédünk volt. Paradicsomos húsgombóc, petrezselymes burgonyával. 


Hozzávalók:


50 dkg pulyka vagy sertés darált hús
só, bors
1 tojás
10 dkg rizs

 Ezeket összegyúrjuk, gombócokat formálunk belőle,és annyi vízzel amennyi ellepi feltesszük főni.

3,5 dl sűrített paradicsom
4 dkg vaj
2 dkg liszt
cukor


 Amikor megfőtt a húsgombóc, beletesszük a sűrített paradicsomot, 4 dkg vajból és a 2 dkg lisztből sütött világos rántással berántjuk, cukorral ízesítjük.
Petrezselymes főtt burgonyával tálaljuk.







Posted by Picasa

Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...