2010. január 9., szombat

brokkolikrémleves

A mai leves az egyik kedvencem. Imádom az ízét, a krémességét, a zamata fenséges.
Az elkészítése rém egyszerű.

Hozzávalók:

50 dkg brokkoli
1 közepes burgonya
1 l tyúkhúsleves (lehet kockából is)
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj vagy vaj
fehérbors

10 dkg reszelt sajt
pirított mandula

Elkészítése:

A brokkolit kis rózsákra szedünk, a szárát kockára vágjuk. A burgonyát megpucoljuk, szintén kockára vágjuk. Megmossuk, lecsepegtetjük. A hagymát az olajon megpároljuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és amikor megérezzük az illatát beletesszük a brokkolit és a burgonyát, felöntjük a húslevessel, csipet sóval, őrölt fehérborssal ízesítjük, és puhára főzzük. Ha kész, botmixerrel, vagy turmixszal pürésítjük és reszelt sajttal, pirított mandulával, esetleg pirított kenyérkockával tálaljuk.
Sokan tesznek hozzá tejszínt, nekem viszont az a meglátásom, hogy attól lesz fakó, szürkés színű, ami nem igazán étvágygerjesztő. A krémességét a benne főtt burgonya teszi selymessé, lággyá.










Today's soup is one of my favorites. I love the taste, creamy and delicious flavor.
The preparation is very simple.

Ingredients:

50 g broccoli
1 medium potato
1 l Chicken soup (maybe even frame)
1 small onion
2 cloves garlic
2 tablespoons oil or butter
white
salt
10 g grated cheese
toasted almonds

Preparation:

The broccoli is collected in small roses, the stems and cut into cubes. The potatoes megpucoljuk, Dice. Wash and drain. The onions in the oil and simmer, add the crushed garlic, and when they feel the smell of the potatoes and add the broccoli, pour the broth, pinch of salt, ground white pepper to taste and cook until soft. When you are finished, botmixer or milkshake and cheese, toasted almonds, toasted bread dice might serve.
Many of cream may be added, but to me the view that it will be from pale gray color, which is not very appetizing. The creamy potatoes will be cooked in it.


Posted by Picasa

Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...