2010. február 19., péntek

Töltött fasirt (vagdalt)

Mint minden, amit szívesen készítek, ez az étel is hamar elkészül.

Hozzávalók:

1 kg sertés darált hús
1 db zsemle (tejben áztatva, kicsavarva)
1 db tojás
2-3 gerezd fokhagyma
só, bors, pirospaprika,
5 db keményre főzött tojás tölteléknek

A darált húst összegyúrjuk a többi hozzávalóval, természetesen a főtt tojás kivételével.
A só, a bors, és a pirospaprika mennyisége ízléstől függ.
Egy zsírral kikent tepsibe kb 2 cm vastagságban a fele húst ellapogatjuk olyan 15 cm szélességben.
A tojásoknak mélyedést készítünk, beletesszük, a maradék hússal befedjük a tojásokat, megkenjük fagyos zsírral, és 180 fokos sütőben 1 óra alatt megsütjük.
Sült krumplival, burgonyapürével, vagy rizskörettel tálaljuk.
Megkívánja, hogy savanyúságot is kínáljunk hozzá











Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...