2010. március 17., szerda

Szecsuani csirke







2 csirkecomb lebőrözve, kicsontozva, csíkokra vágva
2 evőkanál olaj
2 fej hagyma, szálára vágva
2-3 cm friss gyömbér lereszelve
2 gerezd fokhagyma szétnyomva
25 dkg fejes káposzta legyalulva, vagy vékonyan felszelve
2 szál sárgarépa csíkokra vágva (lehetőleg a káposztával egyenlő vastagságúra)
néhány marék zöldborsó lehetőleg mirelit
2 evőkanál szójaszósz
1 kk "erőspista" csípős paprika
1 tk ecet
fehér bors


Elkészítése roppant egyszerű. A csíkokra vágott csirkecombot fehéredésig pirítjuk a forró zsiradékon. Amikor kezd pirulni, kiszedjük és félre tesszük. A vöröshagymát üvegesre pároljuk az olajon, a reszelt gyömbért hozzátesszük, majd a zúzott fokhagymát rászórjuk, és amikor megérezzük a fokhagyma illatát, hozzáadjuk a káposztát, a répát. Amikor ress ropogóssá párolódott, bele tesszük a zöldborsót, amivel tovább pároljuk, hozzá rakjuk az előzőleg megpirított húst, azután fűszerezzük. A sorrend a következő: szójaszósz, ecet, "erőspista" bors, só. 5-6 percig tovább pároljuk, hogy az ízek jól összeforrjanak. Főtt rizzsel tálaljuk.

Bár intenzív erős étel, nem lehet abbahagyni a fogyasztását.






Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...