2010. április 9., péntek

Lajcsi szelet


Hozzávalók


2 ek. kakaópor, 2 ek. méz, 2 egész tojás, 20 dkg cukor, 5dkg vaj, 40dkg liszt, 2 k.kanál szódabikarbóna.

A liszten kívül mindent egy tálba teszünk és gőz felett 5 percig kevergetés közben felfőzzük, levesszük a tűzről és belekeverjük a lisztet.

A tésztát három felé osztjuk és 30 x 24-es lapot nyújtunk belőlük, a lapokat villával megszurkáljuk, hogy ne hólyagosodjon, 180 fokos sütőben, kb.8-10 perc alatt megsütjük.

Krém :

1cs. vaníliás puding, 1cs. puncs (eper, málna, a lényeg hogy rózsaszín legyen), 2 x 3 dl tej, 1 vaníliás cukor, kevés rum, vagy rum aroma, 25 dkg margarin, 20dkg porcukor.


elkészítés :

A 3-3 deci tejben felfőzzük a pudingporokat.Ha kész akkor a vaníliás krémbe a vaníliás cukrot, a puncsosba pedig a rumot tesszük. Megvárjuk míg a pudingok kihűlnek. Érdemes folpakkal letakarni a krémet úgy , hogy rányomkodjuk a fóliát és akkor nem lesz bőrös a pudingunk teteje.

A margarint a porcukorral kikeverjük és ketté választjuk, és a két fajta pudinghoz keverjük.

Először a vaníliás pudinggal kenjük meg az első lapot, a következőt a puncsos pudinggal, és ráhelyezzük a 3. lapot. Legalább 1 napig állnia kell, hogy megpuhuljon. porcukorral megszórjuk, szeleteljük és tálaljuk.

A receptet Andinál találtam, http://andi1976.gportal.hu címen.

Sok finom recept található nála, amiket én is szívesen kipróbálok, és ami tetszik, ízletes, azokat örömmel sütöm meg újra és újra. Ilyen ez a süti is, amit az egész család kedvel, és "követel".




Lajcsi szelet, igazi finomság


Posted by Picasa

Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...