2011. december 5., hétfő

Tüzes golyók vagyis húsgombóc kreolmártásban




Darált sertés vagy pulyka húsból elkészíthető kellemes, laktató étel készült ebédre.

Egy nagy fej vöröshagymát felvágunk, és a felét 60 dkg darált hússal, 1 db tojással, 3 kanál liszttel, fél kiskanál cayenne-i borssal, ugyanannyi erős pirospaprikával, sóval, borssal összegyúrjuk.
Apró gombócokat formálunk, és gyorsan olajon megsütjük.

Közben elkészítjük a mártást, ami szintén nagyon egyszerű, és gyors. 

A mártáshoz egy sárga és egy piros húsú paprikát felkockázunk, és a fél vöröshagymával üvegesre pároljuk 1-2 kanál olajon. 
2-3 gerezd fokhagymát megpucolunk, és a paprikához adjuk, azzal is pirítjuk, Egy 40 dkg-os paradicsom konzervet hozzáöntünk, fakanállal összenyomkodjuk, hozzáadunk egy babérlevelet, 1-2 kanál barna cukrot, ebbe is teszünk cayenne-i borsot, sót, pirospaprikát, hogy kellemesen csípős legyen. 
Kevés vízzel felengedjük, addig főzzük, hogy a zöldség még kicsit roppanós maradjon.
Tészta, rizs, vagy burgonya körettel, vagy önállóan is tálalható





Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...