2012. április 25., szerda

Almatorta zabpehelymorzsával észak német recept alapján szabadon



 

 Melegítsük elő a sütőt  (190 C fok).




Hozzávalók

150 g  szobahőmérsékletű vaj
125 g cukor
2 vaníliás cukor vagy 1 teáskanál vanília kivonat
1 tojás
150 g zabpehely
50 g sima liszt
1 púpozott teáskanál sütőpor
1 evőkanál reszelt citromhéj
csipet só

A vajat, a cukrot és a vaníliás cukor egy tálba tesszük, majd alaposan összekeverjük. hozzáadjuk a tojást és a többi hozzávalót, azután nyomkodjuk rá egy piteformára. Tegyük a hűtőbe.


Töltelék:


500 g alma
50 g szeletelt mandula
fél citrom leve
60 g barna cukor
50 g (2 evőkanál) hideg vaj, kockákra vágva

Hámozzuk meg az almákat, és szeleteljük fel vékonyan. Tegyük az almát egy közepes tálba a mandulát, citromlevet, és barna cukor is.

Tegyük a gyümölcskeveréket a torta tetejére..



Zabpehelymorzsa

50 g hideg vaj, felkockázva
50 g cukor
30 g zabpehely
20 g liszt

Keverjünk össze mindent, amíg durva morzsát kapunk ezzel megszórjuk az almatöltelék tetejét.


Süssük előmelegített sütőben 45 percig, vagy amíg aranysárga színű lesz. Tálaljuk melegen porcukorral megszórva.













Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...