2012. április 24., kedd

Amaretti


Hasonló képen készül, mint az oly kedvelt csokis keksz a csokoládés pöfeteg, de fele olyan macerás, és legalább olyan finom. Persze itt is jó minőségű kakaóporra van szükség a tökéletes eredményhez, de megéri a befektetés. Kívül ropogós, belül ragadós. Szóval isteni. Legközelebb azt hiszem mogyoróval is megpróbálom.
Hozzávalók
3 csésze őrölt mandula
2 tojás
2 csésze cukor
1/2 üveg mandula kivonat
1-1/2 tk kakaópor
1-1/2 tk sütőpor
1/3 csésze sima liszt
porcukor a hempergetéshez
Melegítsük elő a sütőt 180 C béleljünk ki 2 tepsit sütőpapírral.
Egy nagy tálba üssük fel a tojást és tegyük hozzá a cukrot, keverjük, amíg habos lesz.
Adjuk hozzá a mandula kivonatot, a kakaóport, a sütőport és a lisztet. Keverjük ki jól.
Adjuk hozzá az őrölt mandulát és keverjük, amíg sima tésztát kapunk.
Formáljunk belőle golyókat (kb. 1 teáskanál) és hempergessük meg alaposan porcukorral. Ezután helyezzük a sütőlemezre 5-6 cm távolságra egymástól.
6 - 9 percig sütjük és vegyük ki a sütőből. Hagyjuk rácson kihűlni
Le is fagyaszthatjuk, valamint jól záródó edényben tárolhatjuk.






Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...