2012. április 2., hétfő

Habcsókos muffin

A mai muffin egy habcsókkal és mandulaforgáccsal megkoronázott, mazsolás, fahéjas, gyömbéres finomság.







hozzávalók:

25 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
1 tk. fahéj
1 tk. őrölt gyömbér
5 dkg mazsola
10 dkg olvasztott vaj
2 dl tej
2 db egész tojás
10 dkg cukor
1 vaníliás cukor
tetejére?

2 tojás fehérje
2 evőkanál porcukor
2 tk. kukoricakeményítő
mandula forgács

A sütőt 175 fokra előmelegítjük és a muffin sütőt papírkapszlikkal kibéleljük, esetleg vajjal kikenjük, és liszttel megszórjuk.
A szárazanyagokat mint a liszt, sütőpor, fahéj, gyömbér, mazsola egy tálban összekavarjuk.
A nedves hozzávalókat mint a tej, tojás, cukor, vaj, vaníliás cukor kézi habverővel, vagy robotgéppel, jól eldolgozzuk. A nedves hozzávalókhoz hozzákavarjuk a száraz hozzávalókat, én mindig csak addig kavarom, amíg szépen összeáll, és már nem látszik a száraz anyagból, majd kiadagoljuk a muffin sütőbe, és előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Mindig végezzünk tűpróbát,ami abból áll, hogy egy fogpiszkálóval megszúrjuk az egyik muffint és ha nem tapad rá a tészta akkor készen van a sütink.
Hagyjuk teljesen kihűlni, sőt a hűtőben is hűthetjük hogy majd ha díszítésre kerül a sor a máz ne csússzon le róla.

Amíg hűl a muffin, a tojásfehérjéket a porcukorral és a keményítővel kemény habbá verjük. A muffinok tetejére csókokat rakunk egy kiskanál segítségével, amit megszórunk mandulaforgáccsal, és a takarékra állított sütőben 15 percig sütjük. Persze vigyázzunk nehogy túl süssük a csókokat. A sütőt lekapcsoljuk, és szárítjuk további 10 percig. Nem kell félni a tészta nem szárad ki alulról a papír, felülről a habcsók védi. Ha nem papírban sütjük, kihűlés után rakjuk vissza a muffin sütőbe és csak azután nyomjuk rájuk a habot.












Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...