2012. április 21., szombat

Pudingporos keksz





Puding por a titkos összetevő ezekben a szájban olvadó kekszeknek. Ez egy gyorsan elkészíthető különleges délutáni csemege.


Hozzávalók:
125 g puha vaj
40 g (1/4 csésze) tiszta porcukor,
1/2 teáskanál vanília kivonat
40 g (1/3 csésze puding por)
100 g (2/3 csésze) finomliszt
Extra porcukor a tálaláshoz



Melegítsük elő a sütőt 180 ° C

Használjunk elektromos keverőt, amivel összedolgozzuk a vajat, a porcukrot, és a vanília kivonatot egy közepes méretű tálban, amíg sima és krémes lesz.. Adjuk hozzá a puding port és a lisztet a vajas keverékhez, és használjunk egy nagy evőkanalat, azzal könnyű keverni.
Tegyük mélyhűtőbe fél órára.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk teáskanálnyi tésztából készített golyókat. A golyókat kissé villával meglapítjuk.

Süssük előmelegített sütőben 20 percig. Porcukorral megszórva tálaljuk.Kb 20 keksz lesz ebből a mennyiségből. Én éppen ezért dupla mennyiséget szoktam készíteni.








Nincsenek megjegyzések:

Diós és mákos bejgli kovásszal

Teljesen magával ragadott a madre kovász - talán nem is volt még ilyen jó dolog a konyhámban. Annyira megérte a sok időt rááldoz...