2012. május 20., vasárnap

Grillezett csirkemell saláta Ananászos fűszeres öntettel

Amikor az ember gyereke, nem is tudja mit kellene adni szíve párjának vacsorára, akkor folyamodik leghamarabb a rögtönzéshez. Általában ezek az anyagok megtalálhatóak szinte minden háztartást vezető család kamrájában. Esetleg az ananász az amit érdemes gyorsan beszerezni hozzá, valamelyik ismerős zöldségesnél. Aki nem szereti a koriander ízét, illatát, nyugodtan helyettesítse petrezselyem zölddel.
 Egy szép este kitűnő vacsorája lehet ez a szemet gyönyörködtető, fantasztikus saláta. Nem csak a színek, hanem az ízek harmóniája is tökéletes.

hozzávalók

2 kicsontozott, bőr nélküli csirkemell
Chili por, ízlés szerint
Tengeri só és frissen őrölt bors, ízlés szerint
olaj, a serpenyő kikenéséhez
500 g színes szeletelt saláta levél
1 kis zöld színű paprika vékony csíkokra vágva
1 kis piros kaliforniai paprika, vékony csíkokra vágva
1 kis narancssárga paprika, vékony csíkokra vágva
1 közepes fej lilahagyma vékony csíkokra vágva

Melegítsük elő a grill serpenyőt, olajjal kenjük át. A csirkemelleket kicsit öklünkkel veregessük meg, hogy egyenletesen vastag szeleteket kapjunk.. Mindkét oldalát megszórjuk tengeri sóval, frissen őrölt borssal és chili porral, ízlés szerint. Tegyük a csirkét a forró serpenyőbe, és süssük 3 percig mindkét oldalán, vagy amíg kész lesz. Vegyük ki a húst és hagyjuk pihenni.

Ananászos fűszeres öntet

350 g kockára vágott friss ananász,
2 evőkanál friss koriander, apróra vágva
2 evőkanál friss narancslé
4 teáskanál almaecet
1 teáskanál zöld színű csípős paprika kockázva
1 nagy gerezd fokhagyma, aprítva
125 ml olívaolaj
A fele ananászt, a koriandert, a narancslét, az ecetet, a paprikát és a fokhagymát egy robotgépben, vagy bot mixerrel összedolgozunk, hogy sima selymes legyen. Folyamatosan adjuk hozzá az olajat.

A csirkét szeleteljük fel. Keverjük össze a maradék ananásszal, és a többi vékony csíkokra szeletelt zöldségekkel. Locsoljuk meg az öntettel, és keverjük össze, hogy mindent egyenletesen bevonjon az öntet. Azonnal tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...