2012. május 12., szombat

Vitaminkoktél

A vitaminok azok a létfontosságú hozzávalók, ami nélkül nem lehet egészséges életet élni. Rengeteg vitamin koktél recept kering a neten. Ez a koktél igazi vitaminbomba. Erőt ad egy szép reggeli indításhoz.

hozzávalók:

3 érett lédús körte
1 db édeskömény gumó
1 nagy csokor vízitorma levél
1 citrom bio
1-2 cm friss gyömbér 


Mossuk meg és negyedeljük fel a körtét Az édeskömény gumóról a felső esetleg sérült leveleket távolítsuk el, és szintén vágjuk négybe. A gyömbért hámozzuk meg és szeleteljük fel. Tegyük turmixba adjuk hozzá a citrom levét a citrom belének a felét, valamint a citromhéj felét. Turmixszoljuk finomra, és azonnal fogyaszthatjuk.

Ügyeljünk a növények felhasználásánál arra, hogy lehetőleg vegyszer és tartósítószer mentesek legyenek, mivel minden részét felhasználjuk. Ha beáztatjuk a zöldségeket tengeri sóval elkevert vízbe fél vagy egy órára, az esetleges vegyszerek nehézfémek nagy részétől  megszabadíthatjuk a zöldségeket. Viszont éppen a vízben oldódó vitaminok szenvednek sérülést.







Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...