2012. június 15., péntek

Levendulás ricottás jégkrém



 Itt a kánikula, tegnap már nagyon meleg volt, így hát fagyi kellett. El kell mondanom, a levendula nyílik ezerrel. Ezért adva a fagyi, levendulás-ricottás lesz, friss levendula virággal. A levendulával vigyázzunk nagyon, ha sok, akkor a szappaníz dominál.

 Hozzávalók:
1 csésze = 2,5 dl

1 csésze. kristálycukor
1 csésze víz
1 evőkanál friss levendula virág (szárítottból elegendő 1 teáskanállal)
3 csésze ricotta sajt
2 evőkanál méz
csipet  só

Elkészítés:
A vizet és a cukrot forraljuk fel, körülbelül pár perc, amíg a cukor feloldódik. Vegyük le a tűzről, és keverjük bele a levendula virágait. Hagyja állni 30 percig, ez idő alatt kellemesen átveszi a levendula illatát, ízét. Szűrjük át finoman a keveréket. Fedjük le és hűtsük le.
Keverjük a ricotta sajtot össze a mézzel, a csipetnyi sóval szép simára. Azután lassan adjunk hozzá a levendula szirupot. Öntsük a keveréket a fagylaltgépbe és fagyasszuk le. Mindig a lehető leghidegebbre hűtsük a hozzávalókat, hogy a fagylaltgép 20-30 perc alatt tökéletes fagylaltot tudjon belőle készíteni. Arra viszont vigyázzunk, betöltéskor a fagylaltkeverő kanál ne fagyjon az edényhez. Ha nincs fagylalt gépünk, használjunk egy elektromos kézi habverőt, és pár órán keresztül fagyasszuk a jégkrémet, amit 20-30 percenként alaposan felverünk. 
Nagyon finom, érdemes kipróbálni.



Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...