2012. június 12., kedd

Sajtos bazsalikomos csirkemell




A csirkemell jöhet minden mennyiségben. Igazán finom a friss bazsalikommal ízesített töltött csirkemell, amihez friss salátát tálalunk.
Családom nagy előszeretettel fogyasztja akár ebédre, akár vacsorára. Pillanatok alatt elkészül. és igazán ízletes étellel lephetjük meg a családot.
Szerintem a salátán kívül semmi más nem kell hozzá. Jó, akinek hiányzik a hagyományos köret, az tegyen mellé.


Hozzávalók

4 bőr nélküli csirkemell (10-12 dkg egyenként)
2 dkg parmezán sajt, reszelve (kb. 1 csésze)
2 dkg krémsajt, lágy (kb. 1/4 csésze)
1/4 csésze darált friss bazsalikom
1 kis gerezd fokhagyma
bors
2 evőkanál extra szűz olívaolaj


Elkészítés

1.       Töröljük a szárazra a csirkemellet. Hasítsunk nyílást a mellekbe, hogy majd a bazsalikomos sajtot bele tudjuk tölteni.
2.      Keverjük össze a sajtot, bazsalikomot, fokhagymát, sót, borsot,  amíg szép sima krémet kapunk. Osszuk 5 részre  a tölteléket. Tömjük a résekbe, és egy fogvájóval zárjuk be.
3.       Melegítsük az olajat a serpenyőben közepes lángon. . Helyezzük a csirkemelleket a serpenyőbe. Pár perc alatt, minden oldalát süssük elő. Azután fedjük be az edényt, és 10-15 percig süssük, amíg a csirkemell szépen átsül. Mielőtt a tüzet elzárnánk, az ötödik adagot a tetejükön elosztjuk, és ismét befedjük.  Tálalás előtt 5 percig pihentessük.
Salátával tálaljuk.








Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...