2012. július 21., szombat

Csokoládés kókusz szelet




 A csoki is és a kókusz is a kedvenceim közé tartozik. Még tavaly találtam rá, és első pillanatban beleszerettem. Hogy is lehet nem szeretni, mikor annyi finomság keveredése. A házi sűrített tejjel készítve, amit megtalálsz itt, nem is kerül sokba. A tetejére csokimázat készítsünk, de ha sietünk olvasztott keserű csokit is tehetünk rá. 
 
a tészta alap hozzávalók:

20 dkg vaj szobahőmérsékletű
15 dkg világosbarna cukor
60  dkg liszt
½ tk só

Kókusz töltelék hozzávalók:

40 dkg cukrozott sűrített tej
40 dkg kókuszreszelék
1 tk vanília kivonat
 
Csokoládémáz hozzávalók:


10 dkg puha vaj
10 dkg porcukor
3 púpozott evőkanál kakaópor (magas kakaó tartalommal)
1-2evőkanál víz



Elkészítés

 Melegítsük elő a sütőt 180 fokra béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
Keverjük habosra a vajat a cukorral, adjuk hozzá a lisztet és a sót. Morzsának kell lennie. Legjobb robotgéppel készíteni, 2 perc alatt kész. 
Tegyük bele a tepsibe, lapítsuk le, és süssük 8 percig. 
Amíg ezt a tésztaréteget elősütjük, elkészítjük a kókuszöntetet. 
Egy nagy tálban keverjük össze a sűrített tejet a kókuszreszelékkel és a vanília kivonattal. Az öntetet egyenletesen terítsük el a félig sült tésztán, és süssük további 20-25 percig. 
Ez idő alatt készítsük el a csokoládé mázat vízgőz felett, és amikor megsült a tésztánk a sütőből kivéve, öntsük rá a süteményre, és hagyjuk kihűlni. Ez kb 1 óra. 

 Csokoládémáz elkészítése:

Állandó keverés mellett felolvasztjuk a hozzávalókat. Ha nagyon sűrűnek találjuk, adjunk hozzá pici vizet, de nélküle jobb lesz a mázunk. Amikor teljesen felolvadt benne a cukor, vagyis sima krémszerű masszát kaptunk, öntsük a sütemény tetejére. Tökéletes mázat vajjal kapunk. Érdemes azzal készíteni.


Szeleteljük, és tálaljuk




 










Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...