2012. július 6., péntek

Házi mustár készítése





Tudom filléres áru. Mégis bátran biztatok mindenkit hogy egyszer próbálja ki az otthon készült mustár ízét. Mi rengeteg mustárt elfogyasztunk, és az-az igazság, hogy szeretjük a finom ízes mustárokat. És ezek, mint tudjuk nem is olyan olcsó dolgok. Viszont az elkészítése semmi különös nehézséget nem okoz.  Így mivel magam darálom a mustármagot, én döntöm el, milyen legyen, magos, vagy esetleg finomabb őrlésű mustármag kerüljön bele. Sőt ha nem csak fehér, hanem fekete mustármagot keverünk az ízek is teljesen másként alakulnak. Viszont az eredmény elmondhatatlan. A bolti meg sem közelíti az otthon készült változatot.  

Hozzávalók

1/2 csésze mustárpor
1/2 csésze fehér ecet
1 teáskanál só
1/2 teáskanál bors
2 evőkanál fehér cukor
3 tojás sárgája,

elkészítés

 Egy nagy fazékban tegyük bele a mustárport, az ecetet, sót, borsot és cukrot. Pároljuk át alacsony lángon 3 órán keresztül. Tegyük bele a tojássárgáját a keverékbe, és keverjük addig, amíg besűrűsödik. Öntsük forró, sterilizált üvegekbe és zárjuk le. Hagyjuk kihűlni szobahőmérsékleten, tároljuk a hűtőben. 






















Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...