2012. július 12., csütörtök

Lasagne másként

Imádjuk a lasagne-t, csak az a baj, hogy túl hosszú idő az előkészület, még akkor is, ha vesszük a tésztát, hát még akkor, ha magunk készítjük el. Az eredeti receptet itt találtam.
Viszont ezek a lasagne tekercsek sokkal gyorsabbak, és éppen olyan ízletesek.
Elkészítése is roppant egyszerű.

A hozzávalók pedig a következők:

9 lasagne tészta főzve
20 dkg mélyhűtött spenót felolvasztva, levétől kinyomva
20 dkg zsírszegény ricotta sajt
15 dkg sajt lehetőleg parmezán, vagy más hasonló jellegű
1 tojás
só, bors
35 dkg fűszeres paradicsomszósz
jó sok reszelt mozzarella sajt


Melegítsük elő a sütőt 180 C°-ra. 

Keverjük össze a spenótot, a ricottát, a parmezánt, és a tojást, sózzuk, borsozzuk. Vajazzunk ki egy közepes méretű tálat, és a tál alján egy réteg paradicsommártást terítsünk el.

Tegyünk egy darab zsírpapírt a pultra, helyezzük rá a kifőzött tésztákat. kenjük meg a ricottás spenótos keverékkel, tekerjük fel, és helyezzük a tálba. 

A tekercsek tetejét a maradék paradicsomszósszal kenjük meg, és jó vastagon szórjuk meg a reszelt mozzarellával. 

Kb. 40 perc alatt a sütőben megsütjük.

Az így elkészített lasagne éppen olyan finom, mintha hagyományosan lett volna főzve, csap spóroltunk az idővel, és az energiával.

 

Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...