2012. augusztus 25., szombat

Ázsiai tésztasaláta csirkemellel és kesudióval


Ebben a hatalmas hőségben nem is tudom mit együnk. Olyat kell tálalni, ami kevés hő felhasználásával készül, de mégis finom és laktató.  Egy ázsiai tészta saláta ezeknek a feltételeknek pontosan megfelelő.  Aki nem szereti a koriander zöld ízét, vagy illatát, nyugodtan tehet bele helyette petrezselyemzöldet.  Az előkészület kicsit hosszadalmasabb, de maga az elkészítés pillanatok alatt megvan. Csodálatos ebédet vagy vacsorát  varázsolhatunk az asztalra. A saláta másnap talán még finomabb.

Pác:

6 evőkanál fűszeres rizsecet

1/4 csésze repce olaj
2 evőkanál szezámolaj
2 gerezd fokhagyma, aprítva
2 evőkanál friss gyömbér, reszelve
5 evőkanál szójaszósz
2 tk csípős chili szósszal

2 kicsontozott, bőr nélküli csirkemell, minden zsírtól megtisztítva

Alaposan keverjük össze a pác hozzávalóit, tegyük a felét egy zacskóba, és rakjuk bele a vékony csíkokra vágott csirkemellet, és egy órára rakjuk a hűtőbe.



További hozzávalók


1 marék koriander levél, apróra vágva

2 zöldhagyma, apróra vágva
1/2 piros  színű kaliforniai paprika, juliennre vágva
1/2 narancs színű kaliforniai paprika, juliennere vágva
1 csésze reszelt sárgarépa
1 csésze mélyhűtött zöldborsó,
1 csésze aszalt mandarin, vagy  narancs,
1/2 csésze pirított kesudió
3/4 csomag spagetti tészta, főzve

Főzzük meg a spagettit az utasítás szerint , öblítsük
 le hideg vízzel és csepegtessük le. Adjuk a páclé másik felét a tésztához és hagyjuk állni 20-30 percig (ez lehetővé teszi, hogy a tésztánk nagyon ízletes legyen).  Az összes zöldséget, tegyük félre.
A pácolt csirke csíkokat, alaposan megsütve, (3-4 percig mindkét oldalán), hozzáadjuk a spagettihez. Bele tesszük a zöldségeket, kesudiót, mandarint vagy narancsot. Keverjük össze, és tálaljuk.























Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...