2012. augusztus 9., csütörtök

Glutén mentes csokis golyók



Megint egy gluténmentes édesség. 
Sokat filóztam rajta, egyáltalán megéri e a fáradságot, - mert ugye beáztatni a borsót, megfőzni a borsót, kihűteni a borsót, és csak azután hozzákezdeni. 
Szerencsére most konzerv formában is kapható, és jó áron, tehát nem kell kínlódni az előkészületekkel. 
Eddig a csicseriborsót csak sósan fogyasztottuk, ez az első alkalom, hogy desszert készült belőle. Mit is mondjak. Nem volt rossz. Sőt! Egészen izgalmas, a várakozáson felüli volt.
Elfogyott, és ez mindent elárul.


Hozzávalók:

1  1/4 csésze csicseriborsó főzve, és pürésítve
2 teáskanál vanília-kivonat
165 gramm természetes mogyoróvaj 
80 gramm méz (vagy agávé szirup)
1 teáskanál sütőpor 
egy csipet só
90 gramm csokoládé chips (vagy apróra vágott étcsokoládé)
1-2 kanál burgonya- vagy kukoricakeményítő

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 175 ° C.  
Keverjük össze a hozzávalókat, kivéve a csokoládé chipszet, robotgépben, vagy kézi mixerrel addig, amíg nagyon sima lesz. 
Az oldaláról is toljuk le, ami odaragad, mindennek egyneműnek kell lennie.
Tegyük bele a csoki chipszet, és keverjünk rajta egyet-kettőt.
 A keverék nagyon sűrű és ragadós. Nedves kézzel formáljunk belőle golyókat, és rakjuk tepsibe tett sütőpapírra.
Süssük meg előmelegített sütőben kb 10 perc alatt. Nem igazán emelkedik meg.
Langyosan tálaljuk, akkor jó ragacsos, de megmelegíthetjük mikróban is, hogy a csoki folyós legyen.
 A receptet a pinteresten találtam.


 



Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...