2012. szeptember 24., hétfő

Zabos-mogyorós szelet




Állandóan mozognia kell a számnak. Ha nem beszélhetek, ennem kell. Azt hiszem ezzel páran így vagyunk. Ez is valamiféle kényszer. Azért ha már enni kell, akkor olyat fogyasszunk, ami legalább a nevében egészséges. Mert ugye a zab az egészséges?


2 evőkanál csokoládé chips, vagy jó minőségű étcsokoládé apróra vágva
2-3 evőkanál mogyoróvaj (vagy egyéb dió vaj)
2 evőkanál tej (vagy szójatej esetleg kókusztej
1/2 csésze zabpehely
1 tk vanília-kivonat
1 evőkanál édesítőszer (barna / fehér cukor, Agavé, juharsziruppal vagy stevia ízlés szerint)
1 evőkanál az következők közül: kókusz pehely, napraforgómag, dió, több csokoládé chips, mazsola,

Elkészítés
Harminc másodperc alatta mikróban melegítsük össze a csokoládét, a mogyoróvajat, és a tejet.
Ezután adjuk hozzá a zabpelyhet és a választható összetevők közül egy evőkanállal. Keverjük össze. (Ez a keverék meglehetősen száraz
Nyomkodjuk egy fóliával bélelt tepsibe, Alaposan tömörítsük össze, és jó éles késsel vágjuk szeletekre, vagy készítsünk belőle golyókat. 
Tegyük a hűtőbe legalább egy fél órára. Nagyon-nagyon finom csemege. Csak módjával csipegessük.





 A napi fortély.

Mikor már annyira száraz töredezett a hajad, akkor gondolsz egy nagyot, és elmész valami flancos hajszalonba, ahol aztán egy csomó pénzért nagyszerű hajpakolásokkal örvendeztetnek meg. Ez csodálatos, de amikor a félhavi pénzed bánja a műveletet, már nem annyira csodálatos. Mint tudjuk, a pénz nem fán terem. Ilyenkor gondolsz először arra, hogy talán ugyanezt megtehetnéd akár többször is havonta, ha mondjuk több pénzed lenne, vagy ha elég okos lennél, és csípőből tudnád, hogy a jó hajkondicionálók természetes anyagokból tevődnek össze, és gyakorlatilag mindent megkaphatunk a piacon, vagy a sarki kisboltban.
Mit szólnál egy kis természetes mély hajkondicionálóhoz, aminek alapja egy érett avokádó. Személy szerint én nem szeretem, nekem valahogy nem jön be az íze. Talán azért, mert zsírosnak találom. A férjem viszont rajong érte. Egyébként a polcokon olyan szépek ezek a zöld vagy lila gyümölcsök. Olyat vegyünk amelyik már puha, ha nem lenne elég puha, zárjuk egy napra össze egy banánnal. Garantált az eredmény.

Most pedig, amire szükséged van:

1 avokádó
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál víz
2 evőkanál tejszín

Készítsünk a kezünk ügyébe egy zuhanysapkát, egy törölközőt, és egy jó kis természetfilmet, vagy egy jó kis thalkshow-t. A lényeg, hogy 25-30 perces legyen.
Keverjük össze az előkészített anyagokat, az avokádót törjük pépesre, keverjük bele az olajat, a tejszínt, és az egész pépet kenjük a fejünkre. Húzzuk rá a zuhanysapkát, és kapcsoljuk be a DVD-t. Ha már jól ismerjük a teve púpjának fontosságát, vagy éppen azt, hogy XY mit szokott vacsorázni , és eltelt 25-30 perc, mossuk le a pakolást, alaposan mossuk ki a hajunkból langyos vízzel, majd samponnal mossuk át, öblítsük egy kis almaecetes vízzel, és már kész is a gyönyörű fényes haj. 
És mindez egy cappuccinó árából. 
Ugye ez már szép!
Ezt feltétlenül ki kell próbálni. Nem fogsz csalódni.





Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...