2012. november 9., péntek

Citromos méz




Ha már az egészségünkről van szó, feltétlenül meg kell említeni, a hetek óta a neten keringő citromos mézet, mellyel a meghűlések által okozott kellemetlenségeket orvosolhatjuk. És ha már úgyis vettünk mézet a fokhagymához, akkor készítsük el ezt is. Mielőtt a szintetikus gyógyszerekhez nyúlnánk, adjunk egy esélyt a természetes gyógymódoknak. A szervezetünk hálás lesz érte.



Hozzávalók

2 db citrom
méz


Vékonyan szeleteljük fel az előzőleg szódabikarbónás vízben áztatott, átkefélt, majd megszárított citromokat, és tegyük egy tiszta üvegbe rétegezve a mézzel. Annyi mézet tegyünk a tetejére, amennyi ellepi. Zárjuk rá a fedelét, és tegyük a hűtőbe. Naponta rázzuk össze. Addig érleljük, amíg zselésedni nem kezd. Ekkor már használatra alkalmas.
1-2 kanálnyit tegyünk egy csészébe, és öntsük fel forró vízzel. Náthás időszakban köhögés ellen nagyon hatásos. Aki szereti a gyömbért, használja fel hozzá, annak melengető, gyógyító erejét.
Egy 3-4 cm-es darabot reszeljen vagy szeleteljen vékonyan fel, és a felszeletelt citromhoz keverje hozzá.

De kiváló üdítő ital is készíthető belőle.







Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...