2013. február 28., csütörtök

Házi csirke kolbász, paprikás, hagymás burgonyával




50 dkg darált csirkecomb
1 gerezd fokhagyma, aprítva
1 teáskanál szárított zsálya, morzsolt (nekem van friss)
3/4 teáskanál szárított kakukkfű (nekem van friss)
1/2 teáskanál szárított őrölt kömény
csipet őrölt szerecsendió
1/2 teáskanál só
1/2 teáskanál frissen őrölt fekete bors
1 nagy tojásfehérje
2 teáskanál olaj
zsemlemorzsa


A kicsontozott csirkecombokat ledaráljuk, és összekeverjük a többi hozzávalóval, majd 15-20 percig pihentetjük
Vizes kézzel rudakat formálunk belőle, megforgatjuk zsemlemorzsában, majd kevés olajon megsütjük, melegen tartjuk.
 A kolbászkákat lehet teljesen lehűteni, csomagolni, fagyasztani és amikor szükség van rá, mikrohullámú sütőben átmelegíteni.

   




2 evőkanál olívaolaj
 1 evőkanál sótlan vaj
 6 közepes krumpli, megtisztítva, 2 cm-es kockákra vágva
 1-2 szál újhagyma karikára vágva
 1 piros kaliforniai paprika, kockázva
 2 teáskanál friss petrezselyem, felaprítva
 3 gerezd fokhagyma, aprítva
 Só és bors, ízlés szerint




Melegítsük az olajat és a vajat egy nagy serpenyőben közepes lángon.
 Adjuk hozzá a burgonyát, és fedjük be az edényt. Így pároljuk 10 percig. Vegyük le a fedőt, és vegyük magasabbra a hőmérsékletet. Adjuk hozzá a hagymát és a paprikát. Főzzük 15 percig, alkalmanként megkeverve, amíg a burgonya és a zöldségfélék aranybarna színt kapnak. Hozzáadjuk a petrezselymet és a fokhagymát, süssük 2 percig. Sóval és borssal megszórjuk. Reszelt parmezánnal, és párolt kelbimbóval azonnal tálaljuk

50 dkg kelbimbó párolva






Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...