2013. február 9., szombat

Kaukázusi kefir frissítve









Sokat gondolkodtam, vajon van – e helye a kaukázusi kefirnek egy ilyen jellegű blogon.  De mivel az egyik legolvasottabb poszt a citromos fokhagyma méregtelenítésre való elkészítése, úgy gondolom mindenképpen itt a helye.

Én több mint egy éve rendszeresen fogyasztom, nagyon jó eredményekkel, ugyanis az általános közérzetem sokkal jobb lett, megszűnt a vérszegénységem, a vérképem ennyire szép még nem is volt a több mint 50 év alatt.

Most már biztos vagyok benne, hogy a kaukázusi emberek nem véletlenül élik meg a 100. évüket, sőt többet is, és nem véletlen, hogy ott a legtöbb a 100 évesnél is idősebb ember.
 Engem is elkerül a nátha, az influenza, és még sok olyan kellemetlen dolog, ami korábban megkeserítette a napjaimat. És a tény, hogy ezt napi pár perc idő ráfordítással, és egy bögre tej felhasználásával érem el, nagy örömmel tölt el. Ehhez még az is hozzájárul, hogy semmi oda nem illő dolog nincs benne, tehát nyugodt szívvel ihatom, a mérgek nem felhalmozódnak, hanem segít megszabadulni tőlük. Nem vagyok biztos abban, hogy a bolti kefir alkalmas erre. Én is ittam, amíg rá nem leltem erre a földi mannára. S, valóban ég és föld a kettő közötti különbség. Bevallom töredelmesen, nem hittem volna, hogy ennyire gyorsan eredményes lesz, és azt sem gondoltam, hogy a családom is nyitott lesz rá. De szerencsémre mindenben egyetértenek velem, és fogyasztják ők is.

Anyukám még a bőrét is kenegeti vele, és a narancsbőr a combján tökéletesen elmúlt. Jó, igaz hogy egy fél évet igénybe vett az alkalmazása, de semmi plusz költséggel nem terhelte a pénztárcáját. Sorolhatnám még mi mindenben segített, de úgy gondolom, mindenki más és más, mindenkinek magának kell megtapasztalnia a kaukázusi kefir gyógyító hatását. Ez igazán pro-biotikus.




A szűretlen kész kefir



A kefir gomba




Itt látszik milyen szép nagyra képes megnőni egy gomba



Friss tejjel felöntve




A szaporulat várja további sorsát. Addig a hűtőben pihen


A gombából készült kefir a következő tulajdonságokkal rendelkezik:
  • tökéletesen helyrehozza a szervezet anyagcseréjét
  • megakadályozza a rákos sejtek kialakulását, esetleges növekedését
  • az összes allergiás megbetegedést
  • az összes gyomor-bélrendszeri betegségét, többek között a gyomorfekélyt, stb
  • normalizálja a bél mikro flórájának a működését
Gyógyítja:
  • a tüdő megbetegedéseit, a hörgőhurutot, a tüdőgyulladást.
  • a máj, epe és vese összes betegségeit, többek között feloldja a köveket.
  • az összes gyulladásos betegséget, azaz antibiotikus hatása van.
  • a cukorbetegséget, azaz normalizálja a szénhidrátcserét.
Teljesen megtisztítja a szervezetet a salakanyagoktól, azaz kivonja a szervezetből az anyagcsere termékeit, többek között a koleszterint, a nehézfémek alkotta sókat és az alkohol feldolgozás utáni végtermékeket.

Fokozza a nemi aktivitást, fiatalítja az egész szervezetet, mivel csökkenti a sejtek öregedését.
Megemeli a tónust és a szervezet belső tartalékait, javítja az emlékezőtehetséget.


Alkalmazása:

A gomba fehér színű, először 5*4 mm, majd a növekedési idő végén 40*50 mm átmérőjű lesz.
A gombát öntsük le szoba hőmérsékletű tejjel és hagyjuk állni 24 órán keresztül. Ezt naponta egyszer kell elvégezni, mindig ugyanabban az időben, ha lehet este és tároljuk szoba hőmérsékleten.
Az így kiöntött tej tökéletesen megsavanyodik 16-20 óra alatt. A tökéletes megsavanyodás jele, hogy egy sűrű réteg, amelyben a gomba található, válik ki a tej felszínén és elválik a megsavanyodott tejtől.
A megsavanyodott tejet leszűrjük egy üveg edénybe egy műanyag szűrőn keresztül, melynek lyukazata nem nagyobb 2-3 mm-nél. A szűrés után a gombát hideg vízsugárral lemossuk a kefir maradékától. Ezután a gombát visszahelyezzük a kimosott üvegbe, majd ismét leöntjük tejjel.

Ha a gombát nem tisztíjuk meg minden nap, és nem öntjük le tejjel, akkor nem fog szaporodni és barna színűre változik, elveszti gyógyhatását és el is pusztulhat.

Az egészséges gomba fehér színű, mint a tej vagy a túró. 17 nap alatt a gomba tömege a kétszeresére nő és akkor egy részét oda lehet adni valaki másnak. A kefirt naponta 2* kell fogyasztani (egybe is lehet), 20 napon keresztül, majd egy 10 napos szünetet kell tartani.


1 éves kúra után a szervezet tökéletesen egészségessé válik.
Megjegyzés (súlyos betegség esetén, de a nélkül is ajánlott): a kúra tartalma alatt szigorúan tilos az alkoholfogyasztás! Korlátozandó a sós és az erősen fűszeres, csípős ételek fogyasztása.


A szervezet reagálása a kefirre:
az első 10-14 nap alatt rendkívüli módon fokozódik a gyomor aktivitása, amely különöse erős gázképződésekben nyilvánul meg. Ezért nem javasolt a kefirt reggel, munkakezdés előtt fogyasztani. Néha gyakoribb és híg lesz a széklet, de semmi esetre sem szabad abbahagyni a kefir ivását.
Egyes betegeknél, akiknek máj vagy veseproblémáik vannak, kellemetlen érzés alakulhat ki ezen a tájékon. 10-12 nap múlva a szervezet viharos reakciója csökken, a széklet normálissá válik és egy egész állapotra kiterjedő javulás következik be. Megemelkedik a tónus és férfiaknál fokozódik a nemi aktivitás.
Az kefir ivásának kezdetétől 20 nap múlva jelentősen jobban érzik magukat. 2 hónap múlva megszabadulnak néhány betegségüktől, 1 év múlva pedig a szervezetük tökéletesen egészséges lesz. A kefirt használhatjuk arcunk és kezünk bedörzsölésére, mivel akadályozza a ráncok kezdődését, lassítja a bőr öregedését és csökkenti a fáradtságot.
A kefir csökkenti az ízületi gyulladás és a reuma okozta fájdalmakat. A fájó testrészeket kell bekenni naponta 6-8 alakalommal.
Bármilyen sérülés, seb begyógyul, ha a kefirrel átitatott kötést ráhelyezzük a sebre és cseréljük.
Ne felejtsük, hogy a gombát gondozni kell! Ugyanúgy kell bánni vele, mint egy kis élőlénnyel. Óvjuk a gombát! A felesleges gombákat adjuk tovább az utasításokkal együtt!



Ha valaki kedvet kap hozzá, vegye fel velem a kapcsolatot itt. Vagy beszerezheti a kefir gombát a Vaterán, esetleg egyéb hirdetési felületeken. 







Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...