2013. március 12., kedd

Túrós "rózsabukta"









Egyszerűen nem birok magammal. Ki kell próbálnom mindent. Az egyik oldalon találtam egy "rózsabukta" formázást. El kellet készítenem. A tészta a kalácstészta, megtalálod itt

A töltelék pedig a következő képen készült.

50 dkg tehén túró
10 dkg cukor
1 tojás
1 cs. vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
2-3 evőkanál búzadara

Mindent alaposan keverjünk össze, és hagyjuk pihenni, hogy a búzadara megduzzadjon. 












Azután kicipózzuk a tésztánkat 16 részre, kerekre nyújtjuk, a túróból egy kanállal a közepére halmozunk, három bemetszést készítünk a tésztára, és a túrótöltelék köré tekerjük a képek szerint.
Tetejét felvert tojással megkenjük, 30 percig kelesztjük.

180 fokosra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük






Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...