2013. április 20., szombat

Csirkecomb rizses zöldségekkel





Lapos has diéta

A lapos has diéta nagyon elterjedt a tengerentúlon. Rengeteg jó receptet bevetnek, hogy a mai kor divatjának megfeleljenek, és elérjék a kívánt súlyukat. Igyekeztem nem sokat változtatni az eredetin, és szerintem tökéletes lett. A legfontosabbnak tartom, hogy amellett hogy ízletes, lehetőleg egészséges is legyen. Hiszen sokan szeretnénk megszabadulni néhány kilótól.

3 teáskanál olívaolaj
4db kicsontozott, bőr nélküli csirkecomb
1 hagyma, apróra vágva
2 db TV paprika apró kockára vágva
4 gerezd fokhagyma, reszelve
1 teáskanál szárított oregánó
15 dkg hosszú szemű fehér rizs
5 dl zsírmentes csökkentett nátrium tartalmú csirke húsleves
½ doboz sózatlan paradicsom darabolt
25 dkg vegyes zöldség
20 kimagozott olajbogyó összevágva


Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra
Filézzük ki a csirkecombokat, távolítsuk el a bőrét, és a zsiradékot róla, vágjuk 2 cm-es darabokra
2 teáskanál olajat egy nagy serpenyőben, vagy egy sütőben is használható edényben melegítsünk fel, és a csirkecombokat süssük addig, amíg enyhén megpirul. Majd szedjük ki egy tányérra.
Adjuk hozzá a maradék teáskanál olajat, és a hagymát, paprikát, fokhagymát, és az oregánót, és keverve süssük 3-4 percig, vagy amíg a zöldség megpuhul. Keverjük hozzá a rizst, és azzal is pirítsuk 1 percig, majd öntsük fel a húslevessel, adjuk hozzá a vegyes zöldséget, keverjük össze, és tegyük a már előmelegített sütőbe 20-25 percre, vagy amíg a rizs felissza a folyadékot, és megpuhul. Ekkor kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk még 5 percig bent, azután alaposan keverjük át egy villával, majd tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...