2013. április 21., vasárnap

Egyszerű párolt hús vegyes körettel








A mai ebéd brokkoli krémleves, és ehhez kell valami finomat kitalálni. Rengeteg munka van kint a kertben, tehát nem szeretném az egész délelőttöt a konyhában tölteni, olyat kell főzni, ami gyorsan elkészül. 
Tegnapról maradt egy félzacskónyi vegyes zöldség, fel kell használni, mivel nem szeretem a megkezdett mirelitet rakosgatni a frigóban. 
Kicsit vissza kell fogni a nagy kajálásokat,- ugyanis néhány kilótól meg kell szabadulni, - úgy gondoltam tökéletes lesz pár szem burgonyával, és egy kis párolt hússal. Adott egy csontos karaj, csak ki kell csontozni, és máris vághatok belőle 2-2 szeletet. A csontból holnap lesz egy finom zöldséges leves, hogy az előírásoknak megfeleljen, és kellő képen beilleszkedjen a diétánkba.

Ennyi előkészület után lássunk hozzá.

Hozzávalók

50 dkg csont nélküli karaj szeletelve
só, bors
olaj
30 dkg vegyes zöldség (mirelit)
60 dkg burgonya
petrezselyemzöld

 (Én egy „intelligens” edényt használtam, amibe bepakolom a hozzá valókat, lefedem és 25 perc után elzárom a tűzhelyet alatta, de bármilyen fedővel rendelkező edényben elkészíthető, csak figyelni kell, nehogy lesüljön az étel.)

A szeletekre vágott sertés karajt enyhém kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
Egy edénybe kevés olajat teszünk, alulra a hússzeleteket, erre a vegyes zöldséget, majd a kockára vágott burgonyát. A burgonyát enyhén megsózzuk. Lefedve 30 percig pároljuk. A hús, levet ereszt, de ha kevésnek találjuk, kevés vizet, vagy hús alaplét önthetünk alá. A szeleteket a zöldségekkel, és a burgonyával puhára pároljuk. Amikor kész, kicsit, zsírjára pirítjuk, és  apróra vágott petrezselyem zölddel meghintjük, uborkasalátát, vagy bármilyen más salátát adunk mellé. 



Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...