2013. május 27., hétfő

Csokoládés piskóta friss eperből készült krémmel







Csokoládés piskóta, eperből készült krém, mi kell más. Gyorsnak éppen nem mondható, ámde annál finomabb. A friss eperből készült krém, az apró epermagoktól izgalmas, de cseppet sem zavaró roppanása, a csokoládés piskótával való harmonizálása teszi különlegessé.

Hozzávalók


5 egész tojás
4 evőkanál cukor
1 cs vaníliás cukor
csipet só
3 evőkanál olaj
5 evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt
1 cs sütőpor
3 evőkanál kakaópor
A tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot majd az olajat. Beletesszük a lisztet, a kakaót és a sütőport. A tésztát sütőpapírral bélelt, vagy margarinnal kikent sütőlapra simítjuk, és 180 fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük.
Közben cukor szirupot készítünk 5 evőkanál vízből és és 5 evőkanál cukorból, és a kisült tésztát ecsettel átkenjük ezzel a sziruppal. Akkor jó, ha a szirupot mind beitta. Hagyjuk teljesen kihűlni.







Elkészítjük a krémet.



Hozzávalók:


½ kg eper
½ l víz
1 l tej
3-4 csomag eper ízű pudingpor
15 dkg cukor
10 dkg porcukor
25 dkg vaj vagy margarin


Az epret megmossuk, lecsumázzuk, felszeleteljük, és a vízzel feltesszük főni. Amikor megfőtt, botmixerrel  összeturmixoljuk, hozzáadjuk a tejjel és a cukorral simára kevert pudingport és sűrűre főzzük. Néha megkevergetve hagyjuk kihűlni. Amíg a krémünk hűl, elkészítjük a vajat. A porcukorral nagyon könnyű, habosra kavarjuk. A kihűlt krémhez keverjük, és rákenjük a piskótára. Éjszakára betesszük a hűtőbe.



Másnap olvasztunk 10 dkg csokoládét, hozzákavarunk 3 evőkanál olajat, és a krém tetejére simítjuk.






Hagyjuk hogy a csoki megdermedjen a tetején, azután forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.





Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...