2013. szeptember 14., szombat

Alacsony GI Sajttal és spenóttal töltött csirkemell








Érzem, jó úton haladunk az alacsony glikémiás indexű ételek fogyasztásával.
A párom vércukra nem ingadozik olyan nagyon, és pedig sokkal jobban érzem magam. Nincs az ebéd utáni lustaság, teltségérzet, éjszaka jól alszom. Már ezért is megéri.
Ez az étel szintén bekapcsolható a diétába, Itt a lényeg mivel esszük. Semmiképpen ne fogyasszuk krumplival, és ne együk rizzsel se. A legjobb, ha párolt zöldségeket fogyasztunk hozzá. 

Kezdjük azzal, hogy a sütőt kapcsoljuk be, és melegítsük elő 200 fokosra. 
Egy tepsit kenjünk ki olajjal. Legjobb olajspray-t használni.

Hozzávalók:

50 dkg csirkemell
1 nagy csokor spenót, vagy laboda
15 dkg mozzarella sajt vagy más nem zsíros reszelhető sajt
só, bors
zsemlemorzsa
olasz fűszerkeverék
szárított vagy friss petrezselyemzöld
2 evőkanál olaj, vagy olajspray
sok fogpiszkáló






Egy lábasban forraljunk vizet, kicsit sózzuk meg, és a spenótot 2-3 perc alatt főzzük meg benne. Inkább csak kicsit blansírozzuk. 
Vegyük ki a forróvízből, és hűtsük le, ne puhuljon tovább. Csavarjuk ki a levét, és vágjuk fel a leveleket. 

Reszeljük le a sajtot, keverjük bele a spenótot sózzuk, borsozzuk, esetleg kevés apró kockára vágott kápia vagy pritamin paprikát is adhatunk hozzá, azzal még színesebbé tehetjük. 
Tegyük félre.









A csirkemelleket vágjuk vékony szeletre. Lehetőleg készítsünk dupla szeleteket. Tehát amikor a szeletet vágjuk, kétszer olyan vastagra szeljük, mint szeretnénk és ezt is vágjuk szét, de ne teljesen, csak annyira, hogy aztán szét tudjuk nyitni. Kicsit a kezünkkel kilapogatjuk, és a töltelékből teszünk rá. Szépen becsomagoljuk, hogy ne folyjon ki a töltelék, majd rögzítjük fogpiszkálóval.









A zsemlemorzsát összekeverjük 1 fél teáskanál olasz fűszerkeverékkel, és egy mokkáskanál petrezselyemzölddel, és ebben megforgatjuk a csirkecsomagokat, hogy mindenhol tapadjon rá a morzsa, és az olajozott tepsibe rakjuk.



Befújjuk olajspray-vel, vagy megkenegetjük az olajjal, és forró sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük. 

Zöldségkörettel tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...