2013. november 4., hétfő

Kínai 5 fűszeres rántott karaj






A mai menü kínai fűszeres rántott karaj. 
Szeretjük a kínai ételeket, bár mióta minden felöl hallani, hogy ők előszeretettel használják a nátrium-glutamátot, bevallom nem eszem kínai vendéglőben. 
Ezzel szemben magam készítem idegméreg nélkül. Ez az étel is ilyen otthon baj nélkül elkészíthető, amivel egy kis színt vihetünk étkezésünkbe. 

50 dkg sertés karaj csont nélkül


A hús 15 percig pácolódik a következő keverékben:







1/2 teáskanál só
1 evőkanál szója szósz
1 teáskanál rizsecet
1 teáskanál cukor
1/2 teáskanál 5 fűszer keverék

A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, amíg pácolódik, addig elkészítjük a "bundát", és felforrósítjuk az olajat.






Ezek után a bepácolt húscsíkokat liszt és kukorica keményítő 1:1 arányú keverékében megforgatjuk, és bő forró olajban kisütjük.



Lecsepegtetjük, és kevergetve, rázogatva átforgatjuk a következőkben:






1 db apróra vágott zöldpaprika 
3 gerezd fokhagyma
3 db koktélparadicsom

Mindent apró kockára vágunk, és 1 evőkanál olajon addig pirítunk, amig a fokhagyma megpuhul. Ekkor adjuk hozzá a bundázott húsokat. A rázogatás közben szépen bevonja a keverék a hússzeleteket.

Főtt rizzsel tálaljuk.

És akkor álljon itt a fűszerkeverék receptje:


Kínai öt fűszerkeverék

1 evőkanál csillagánizs
1 evőkanál szecsuáni bors
1/2 evőkanál fahéj
1 evőkanál kömény
1 teáskanál őrölt gyömbér




kedvez neki, egy-két szem kardamom, pár db szegfűszeg.
A hozzávalókat alaposan összeőröljük, és a kínai ételekhez de akár sültekhez, zöldségekhez is használhatjuk. A fűszert gondosan zárjuk el egy légmentes üvegbe, hogy aromáját megőrizze













Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...