2014. január 8., szerda

Rakott karalábé csirkehússal-gerslivel









Ebben az évben, igen sok GI diétás étel készítését tervezem, hiszen az egyik legjobb módja a fogyásnak az alacsony glikémiás indexű ételek fogyasztása. 

Hasonlót készítettem már akkor édeskáposztával, és marhahússal, a recept itt található.

A karalábé könnyebben emészthető, és a csirkehús is egészségesebb a marha húsnál. Tehát a párosítás tökéletes, a kalória érték alacsonyabb.


Árpagyöngyöt használok, mert a kalória érték alacsony e mellett gazdag vitaminokban, és ásványi sókban. Elég magas kalcium, vas, foszfor, kálium, és szilícium forrás, és gazdag fehérjében és keményítőben. Tehát bátran használjuk köretnek is.





Hozzávalók

4 evőkanál olaj
1 közepes fej vöröshagyma apró kockára vágva
3 gerezd zúzott fokhagyma
40 dkg csirkemell
Só, bors,
1 teáskanál szárított kakukkfű
2 teáskanál piros paprika
2 evőkanál barna nádcukor
1 evőkanál 10 %-os ecet
1 üveg 450 g. sűrű paradicsomlé
2 csésze főtt árpagyöngy vagyis gersli (egy csésze 250 ml)
2 nagy vagy 3 kisebb karalábé
1 pohár alacsony zsír tartalmú tejföl

10 dkg mozzarella sajt




2 evőkanál olajon az apró kockára vágott hagymát megpároljuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és a darált csirke mellett. Sózzuk, borsozzuk, és a hús fehéredéséig sütjük. Ekkor hozzáadjuk a kakukkfüvet, és a pirospaprikát, beletesszük a cukrot és az ecetet, majd a sűrű paradicsomlével felöntjük, és készre pároljuk. Közben sós vízben főzzük meg az árpagyöngyöt, és szűrjük le.






A karalábét hámozzuk meg, majd durva lyukú reszelővel reszeljük le, és a 2 evőkanál olajon pároljuk puhára. Sózzuk, borsozzuk. A felét simítsuk egy hőálló tál aljára, tegyük rá a kész paradicsomos húst, takarjuk be a karalábé másik felével, tegyük a tetejére a tejfölt, morzsoljuk rá a mozzarellát, és a sütőben 180 fokon 20 perc alatt süssük készre.














Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...