2014. április 28., hétfő

Tejfölös zöldbab leves






Mi sem jelzi jobban a tavaszt, mint hogy elérkezett az utolsó zöldbab konzerv felbontásának ideje.
 A piacon kaptam finom házi tejfölt, tehát semmi nem veti gátját, hogy egy finom leves kerüljön az asztalra.






Hozzávalók 2 személyre:



egy kisebb üveg zöldbabkonzerv
1 evőkanál zsír
1 evőkanál liszt
1 evőkanálnyi apróra vágott vöröshagyma
1 kisebb babérlevél
1/2 teáskanál pirospaprika
2-3 evőkanál házi tejföl
csipet só
2 evőkanál cukor vagy annak megfelelő édesítő
2 evőkanál ecet 10 %-os






A kanál zsírral és a liszttel világos rántást készítünk és az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük benne. Lehetőleg a babérlevelet a hagymával együtt adjuk hozzá, kicsit meggyötörve, hogy az íz jobban kifőjön. Hozzáadjuk a pirospaprikát, és beleborítjuk az üveg babot, levével együtt, és felöntjük vízzel. kb. egy liternyi. Adunk hozzá egy csipet sót, és addig főzzük, amíg a bab megpuhul, és a hagyma szinte eltűnik a levesben. Hozzáadjuk a tejfölt, amivel felforraljuk, és elzárjuk a tüzet alatta. Ízesítjük cukorral és ecettel.






Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...