2014. november 23., vasárnap

Egyszerű diótorta





Szerencsés vagyok, hiszen diófa van az udvaron, így remélem mindig lesz annyi dió, amennyi a háztartásunkban szükséges.
Névnapra diótortát készítettem, mellyel igazán sikert arattam kicsiny családunkban. 
A tortaalap egy mindig tökéletesre süthető tortalap, melynek a receptjét megtaláljátok itt, de nagyon megfelelő hozzá akár a vizes piskóta is, melynek a receptjét itt olvashatjátok.

A krém pedig ami az egyszerűségét tovább fokozza, az, hogy könnyen beszerezhető hozzávalókból, a lehető legkevesebb munkával elkészíthető.
Hozzávalók:
1 csomag vaníliás pudingpor
3,5 dl tej
25 dkg vaj vagy jó minőségű margarin
25 dkg porcukor
25 dkg darált dióbél

A tejből és a pudingporból krémet főzünk az előírásoknak megfelelően, folpackkal lefedve hűtsük ki. Közben a puha vajat a porcukorral kavarjuk habosra. Akkor jó, ha ujjaink között tapintva nem érezhetőek a cukor szemcséi. A kihűlt krémet lazítsuk fel kevés habos cukros vajjal, majd az egésszel keverjük simára, csomómentesre. Ekkor adjuk hozzá a darált diót, amivel könnyedén átforgatjuk.

A tortalapot három egyenlő részre vágjuk, és a krémmel megkenjük. A tetejét is a krémmel vonjuk be, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután tejszínhabból, vagy a krémből félretett maradékból nyomjunk nagy csókokat a tetejére, amit fél diókkal díszítsünk. 
Természetesen csokoládéval is bevonhatjuk a tetejét.





Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...