2014. december 2., kedd

Kolbászos-szalonnás lencseragu





A tavaly karácsonyi Nők lapja konyhájából főztem az alábbi finom ebédet. Bár nem igen szoktam egy az egyben követni a recepteket, hiszen tapasztalataim során észre veszem időben, ha valami nem odavaló, vagy nem a mi ízlésünknek megfelelő. Ez a recept viszont tökéletes. Ezt valószínű, hogy a közreadónak köszönhető, hiszen rengeteg olyan receptet olvastam már tőle, amit érdemes volt el is készíteni. A recept eredetije a sülvefőve.hu-n található.

Hozzávalók:
40 dkg főzőkolbász
10 dkg húsos szalonna
1 evőkanál olaj
2 fej vöröshagyma
1 nagy sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
3 ág friss rozmaring
30 dkg legalább 2 órára beáztatott lencse
40 dkg hámozott paradicsom konzerv
1 evőkanál fehér borecet
1 liter húsleves
só, bors,
2 evőkanál apróra vágott zöldpetrezselyem




A felhevített olajon olvasszuk ki a szalonnát, és süssük meg a kolbászkarikákat. Azután vegyük ki, és a fennmaradt zsiradékban pároljuk meg a vöröshagymát, és a felszeletelt sárgarépát. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, és kb 5 percig pirítsuk a zöldségeket. Ezután tegyük vissza a kolbászt, és a szalonnát, tépjük rá a rozmaring leveleket, adjuk hozzá a lencsét, öntsük bele a felaprított konzervparadicsomot, természetesen a levével együtt, öntsük fel a húslevessel, ízesítsük a borecettel, sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt közepes lángon, néha megkavargatva főzzük 40-50 percig. A végén szórjuk meg a zöldpetrezselyemmel és tálaljuk. Friss puha kenyérrel tökéletes ebéd, vagy vacsora.


Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...