2015. március 25., szerda

Gombás ragu csirkecombból




Ahhoz, hogy igazán ízletes csirkeragut készítsünk, legjobb a csirkecomb. Abból is a csirkecomb filé.
Egyszerűen kicsontozható, hiszen semeddig nem tart két csontot kivenni, a bőrét vagy rajtahagyjuk, vagy ha éppen diétázunk,akkor lehúzzuk, ami szintén egy egyszerű művelet, és máris kész az egyik legjobb, legzamatosabb combfilé.
Egy valamit azért ne feledjünk, a csirkemellel ellentétben ennek kevés a hirtelen sütés, párolást, vagy főzést is igényel, hogy valóban puha legyen.




És akkor lássuk mi is kell egy nagyon gyors, ámde mégis finom csirkeraguhoz.

2 személyre

Hozzávalók:

2 db kicsontozott csirkecomb
3 evőkanál tyúkzsír, vagy olaj esetleg más zsiradék
2 fej hagyma
4 szál szárzeller
1 közepes sárgarépa
10 dkg paradicsom püré
1 gerezd fokhagyma
20 dkg gomba
só, bors

A kicsontozott csirkecombot mossuk meg, és vágjuk kockára. Egy nagyobb serpenyőben melegítsük fel a zsiradékot, és pároljuk meg benne a kockára vágott hagymát, a felkarikázott sárgarépát, és a kockára vágott zellerszárat. 




Amikor a hagyma üveges, akkor adjuk a felszeletelt gombát hozzá, majd amikor a gomba is összeesett, vagyis megpárolódott, előbb a  zúzott fokhagymát, majd amikor megérezzük a fokhagyma illatát, akkor adjuk hozzá a csirkecombokat. Pároljuk addig amíg a hús már elveszíti a nyers hús állagát. Ekkor tegyük bele a paradicsompürét, és addig sütjük kevergetve, amíg a paradicsompüré kicsit barnásra pirul. Ilyenkor már a nyers paradicsom ízt felváltja az igazi édeskés íz. Ekkor enyhén sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük 2-3 dl csirkehúslevessel, vagy vízzel. Ha vizet használunk akkor ízlés szerint sózzuk és borsozzuk kicsit bátrabban.
Néha megkavarva, lefedve főzzük amíg a hús megpuhul.




Közben van időnk köretet készíteni. Én szeretem a ragukhoz a csőtésztát, de legalábbis olyat, amit a szaft alaposan be tud tölteni.



Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...