2015. május 31., vasárnap

Cordon bleu, vagyis sajtos-sonkás karaj








Magamtól nem vennék ömlesztett sajtot, de a párom szereti, és bevallom igen sokat vásárolt belőle. gondolkodtam mit is kezdjek vele, hogy elfogyjon, még mielőtt lejárna a szavideje. Persze le is fagyaszthatnám, de a hely nagyon kevés, így ez a gondolat elvetve.
Kenyérre is kenhetném, de nem győzném kenyérrel, ez is feledésbe. 
Jó, jó néha egy szelet sajttal megkent kenyér jó sok zölddel, mondjuk hagyma, paradicsom, paprika, uborka, rá egy pár karika kemény tojás, de azt sem ehetjük mindig.

Egyenlőre arra gondoltam Cordon bleu módjára elkészítem. 
Kiverem a karajszeleteket, most úgyis csont nélküli van a hűtőben, és sonka kerül rá, majd az ömlesztett sajtból nyomok rá egy csíkot. Feltekerem bundázom, és sütőben megsütöm. 

A gondolatot tett követte.

Hozzávalók:

60 dkg vékonyra szeletelt csont nélküli sertés karaj, vagy más gyorsan sülő hús (csirkemell, pulykamell)
2 db 85 g-os magyaros ömlesztett sajt
15 dkg vékonyra szeletelt sonka
2 egész tojás
10 dkg liszt
15-20 dkg fűszeres zsemlemorzsa 
olaj az edény kikenéséhez és a tekercsek beolajozásához

A húst vékonyan felszeletelem, alaposan kiklopfolom, egy szelet sonkát terítek rá, majd egy adag sajtot nyomok rá. 





Feltekerem, az oldalait behajtva, és lisztbe, tojásba, morzsába forgatom, majd egy olajozott hőálló edénybe rakom. 




Egymás mellé, majd amikor mind fel van tekerve, és be van panírozva, egy szórófejes flakonba töltött olajjal megspriccelem, és 200 fokosra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütöm. 



Párolt rizzsel, vagy sült- főtt krumplival idénysalátával tálalom.





Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...