2015. június 26., péntek

Pappardelle csípős-részeges húsgolyóval





Szeretjük az olaszos ételeket, gyorsak, ízletesek. Legfinomabbak, amikor friss zöldségekkel készülnek. bár bevallom őszintén szívesen használom ilyenkor is a konzerv darabos paradicsomot, hiszen legtöbbször gyorsan kell, ilyenkor egy üveggel felbontunk és már készülhet is az ebéd.

A tészták megvásárolhatóak hozzá, de ha magunk készítjük még tovább emelhetjük az értékét az ételnek.

Én most 50 dkg liszt és 4 nagy egész tojás felhasználásával készítettem gyúrt tésztát. 


Annak egy részét vágtam fel pappardelle-nek. a többi az asztalon szárad széles metéltként.

A ragu hozzávalói

50 dkg csípős sütnivaló kolbász
4 ek olaj
1 nagy hagyma
1 1/2 tk só
1 tk olasz fűszerkeverék
1 tk frissen őrölt bors
1-1 piros, sárga, kaliforniai paprika
4 gerezd fokhagyma
1,5 dl fehérbor
30 dkg darabolt konzervparadicsom 
2 evőkanál sűrű paradicsompüré
2 ek petrezselyemzöld
2 evőkanál bazsalikom
személyenként 8 dkg pappardelle tészta

A kolbászt kinyomjuk a bőréből kis golyókká. A felhevített olajon minden oldalánál megsütjük, és kivesszük a serpenyőből. A visszamaradt olajban megfonnyasztjuk a kockára vágott vöröshagymát, és a felcsíkozott paprikákat. Beletesszük a zúzott fokhagymát, sózzuk borsozzuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, ráöntjük a fehérbort, és hagyjuk elpárologni az alkoholt, közben kevergetjük. Majd visszatesszük a húsgolyókat, beletesszük a paradicsomot, és a paradicsompürét, és összeforraljuk. Kb 10-15 perc alatt készre főzzük, és beletesszük az apróra vágott petrezselyemzöldet, és a felmetélt bazsalikomlevelet.

Közben vizet forralunk, amit megsózunk, és a tésztát megfőzzük benne. Hideg vízzel leöblítjük, majd a raguhoz keverjük, és tálaljuk.
Adhatunk mellé reszelt parmezánsajtot, de sajt nélkül is nagyon finom.


Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...