2015. július 26., vasárnap

Fügés-túrós pite









Egy gyors pite a vasárnapi ebéd mellé. Jó, jó persze nem csak a vasárnapi ebédhez, hanem bármikor, amikor szerint csak rákívánkozunk valami gyümölcsös finomságra, készítsük el ezt az egyszerű pitét.

Alig van szükségünk valamire, hiszen a tészta egy egyszerű pitetészta, 


Hozzávalók:


1 1/4 csésze liszt
1/2 teáskanál só
1/4 teáskanál cukor
12,5 dkg vaj esetleg margarin
1/4 csésze jeges víz

A lisztet mérjük ki Egy tálba. 1 csésze = 2,5 dl, Majd adjuk hozzá a sót, a cukrot, és az ujjunk begyével gyorsan dolgozzuk össze a fagyos vajjal, morzsálódós állagú lesz. Öntsük hozzá 1/4 csésze jeges Vizet, és gyúrjuk össze Gyorsan, formáljuk téglalap alakúra, és irány a hűtő fagyasztó része. Természetesen csomagoljuk folpackba lehet, Vagy tegyük Egy műanyag zacskóba, mielőtt betennénk.

Amíg a tészta hűl, készítsük el a tölteléket.



Hozzávalók:

1/2 kg tehéntúró
1 egész tojás
10 dkg cukor
2 evőkanál búzadara
csipet só
kevés őrölt fekete bors
5-6 füge

A túrót összedolgozzuk a hozzávalókkal, persze a füge kivételével, Amit félbevágunk, Majd mindegyiket bevágva szív alakra formázzuk.




Közben egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, es a sütőt 190 fokosra előmelegítjük.


A kinyújtott tésztát beletesszük egy kibélelt tepsibe egy túrótölteléket a tetejére kenjük, és a fügékkel kirakjuk, Majd megszórjuk a gyümölcsöket Egy kis barna cukorral, és az előmelegített sütőben megsütjük.





Hagyjuk langyosra hűlni, szeleteljük, és enyhén porcukorral megszórva Találjuk.





Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...