2015. augusztus 7., péntek

Alma-répa-banán rostos üdítő






Felbuzdulva, a sok almától, ami kertünkben terem, ma ismét rostos ivólevet készítettem. és hogy ne legyen unalmas, most a következő hozzávalókból: - alma-sárgarépa-banán

Hozzávalók:

2 kg alma
1 kg sárgarépa
1 kg banán
1-1 1/2 kg cukor
20 g citromsav

Az almát és a sárgarépát megtisztítjuk, felszeleteljük. Annyi vízzel, amennyi ellepi és a citromsavval, valamint 1 kg cukorral feltesszük főni. 



Addig főzzük, amíg az alma és a répa is megpuhul. Ekkor botmixerrel pürésítjük. Természetesen használhatunk turmixgépet, vagy passzírozót is. 



A banánokat megtisztítjuk a héjuktól, és botmixerrel valamint vízzel simára pürésítjük, és a többi gyümölcs-zöldség léhez adjuk. Összekeverjük, és ezt a mennyiséget 8 liternyire vízzel felhígítjuk. 
Ha szükséges adhatunk még hozzá cukrot aszerint, amennyire édesen szeretnénk. 
De természetesen használhatunk édesítőt, vagy más cukrot is, mint pl. a gyümölcscukor, vagy kukorica cukor (fruktóz, xilit, stb) 
Felforraljuk, majd még forrón üvegekbe töltjük, lezárjuk, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Azután címkézzük, és mehet a kamra polcra. 
Fogyasszuk hidegen, a felbontott üveget tartsuk a hűtőben. 
Sok sikert az elkészítéséhez. 








Nincsenek megjegyzések:

Diós és mákos bejgli kovásszal

Teljesen magával ragadott a madre kovász - talán nem is volt még ilyen jó dolog a konyhámban. Annyira megérte a sok időt rááldoz...