2015. augusztus 15., szombat

Petrezselymes vajas galuska sült hagymaszirmokkal











Az egyik legkedveltebb nálam most a vajas galuska. Egyszerű, és változatosan tálalható. Adhatjuk köretnek, de akár önálló fogás is kerekedhet belőle, mint a mai vacsora.


Sült hagyma szirmok 

Hozzávalók:

6 közepes fej hagyma
kevés olaj
só, bors, kakukkfű
A hagymákat nem pucoljuk meg, csak a gyökerektől szabadítjuk meg. Azután négy rét vágjuk, egy tepsibe tesszük. Olajjal megpermetezzük, sózzuk, borsozzuk, és kakukkfüvet szórunk rá. Összeforgatjuk, és 180 fokos sütőben puhára sütjük.



Levágjuk a gyökér felőli részét, ami összetartja a negyedeket, és szirmokra szedjük. Tálalásig langyosan tartjuk.

Petrezselymes vajas galuska receptje megtalálható itt




Miután megfőztük a galuskát, olvasztott vajra szedjük, átmelegítjük, és hozzáadjuk a hagymaszirmokat. Reszelt parmezánnal, vagy jó minőségű sajttal kínáljuk.


.


Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...