2015. szeptember 6., vasárnap

Citromos nyúlpecsenye




Nagyon egészséges étel a nyúlhús. Most nem szeretném ecsetelgetni, mindenki utána tud nézni a neten. 

Ez a pecsenye a citromos csirke mintájára készült.

Hozzávalók 

1-2 nyúl gerince
és hátsó combja
vékony csíkokra vágott füstölt szalonna
kakukkfű

bors
fokhagyma
zsír vagy olaj
1 nagy citrom
2-3 vöröshagyma






A nyulak hátsó combját és gerincét használom fel hozzá. Amikor több időm van olyankor kicsontozom a combokat, a gerincről lefejtem a húst és azután pácolom be kb fél órára. Ezalatt az idő alatt kellemesen átveszi a fűszerek ízét

A pácolás a következőképpen történik. A húsokat megszórom só, kakukkfű, bors keverékével, és a hűtőben érlelem.




kb fél óra után kizsírozott hőálló edénybe teszem őket, amit le tudok fedni (jó az alufóliás befedés is) a vékony szalonna szeleteket ráteszem, hogy azzal is védjem a kiszáradástól. 200 fokra melegített sütőbe teszem. 1 óra elteltével hozzáteszem a tisztított, négyrét vágott vöröshagymát, egy fej félbevágott fokhagymát, és egy nagy felszeletelt citromot. Én ilyenkor már lehúzom róla a szalonnát, ami szépen megsül a hús mellett. Újabb egy órára visszateszem lefedve a sütőbe. Ekkor leveszem a fedőt, és a hőmérsékletet megemelem 210 fokra, fél óra elteltével megfordítom a húst, és a másik oldalát is pirosra sütöm. Közben a levével locsolgatom, hogy a hús ne száradjon ki. 
  
Ropogósra sült burgonyával, és salátával kínálom. Tálaláskor a citromok levét és a sült fokhagymát a pecsenyelével beforralom, természetesen a héjakat eltávolítom, úgy hogy egyszerűen átszűröm.
A nyúlpecsenyét ezzel a szafttal locsolom meg. Kellemesen pikáns ízt ad az ételnek.




Nincsenek megjegyzések:

Kevi sodrott perec

  Hetek óta vágyok egy kis hazai ízre. Most szerintem túl sokat gondolok az otthoniakra.  Ettől is lehet, hogy nehezemre esik nem gondolni a...