2017. július 31., hétfő

Velő tojással

- recept pedig nagyon egyszerű -



30 dkg velő (borjú, sertés)
2 evőkanál zsír
2 szál zöldhagyma
pár karika csípős zöldpaprika
6 db tojás
só, bors, esetleg pirospaprika


A velőt megabáljuk sós vízben. Akkor jó, ha már nem véres (másként ezt nem tudom írni) Nem kell félni tőle, nagyon könnyű elvégezni). Amikor megabáltuk a velőt, hagyjuk szűrőn lecsepegni, majd kicsit terítsük szét egy deszkán, vagy fólián, hogy hamarabb hűljön.
Ezután távolítsuk el a hártyás eres részeket, a többit vágjuk apróra.
A zsíron megdinszteljük a hagymát és a zöldpaprika karikákat, majd beletesszük a velőt, átforrósítjuk. Sózzuk, borsozzuk. A felvert tojást is sózzuk meg, majd öntsük a velőre. Csak addig kavargatjuk, amíg a tojás megszilárdul. Legyünk kíméletesek, ne törjük össze a velőt.
A tetejét megszórhatjuk pirospaprikával.
Én legszívesebben fokhagymával megkent pirítóssal fogyasztom. A saláta, vagy mint a képen látható, a paradicsom is nagyszerű kísérője.


Próbáljátok ki, jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Diós és mákos bejgli kovásszal

Teljesen magával ragadott a madre kovász - talán nem is volt még ilyen jó dolog a konyhámban. Annyira megérte a sok időt rááldoz...